Wipro Aptitude Test - Verbal Questions 5

Wipro Aptitude Exam - English Questions 5 

Direction 1-5: In each of the following questions, find out which part of the sentence has an error. If there is no mistake the answer is 'no error'
1. Twice twelve / makes / twenty four / No error
          A               B             C               D
 Ans: B
2. The flight purser took control / of the plane after / the pilot had had /  a heart attack / No error
                     A                                 B                   C                        D                        E                 
  Ans: C
3. My friend did not see me / for many years / when I met him last week / No error    
                A                                B                           C                            D
   Ans: A
4. We grieve our loss and cry helplessly / while we should be fighting for our rights / and die a noble death / No error
 A                                                           B                                    C                        D
Ans: B
5.  Work hard / lest you will / fail / No error
         A                  B          C         D              
 Ans: D
Directions 6-10: The following questions consist of two words each that have a certain relationship to each other, followed by four lettered pairs of words. Select the lettered pair that has the same relationship as the original pair of words.   
6. Kangaroo: Australia
    A) Whale: River    B) Elephant: Russia    C) Penguin: Antarctica    D) India: Peacock
   Ans: C
7. Coronation: Reign
    A) Vaccination: Immunity    B) Sculptor: Statue    C) Degree: Graduate    D) Summer: Rain
    Ans: D
8. Grain: Salt
    A) Chip: Glass    B) Blades: Grass    C) Shred: Wood    D) Shard: Pottery
    Ans: A
9. Scythe; Reaping
    A) Light: Shining    B) Shears: Cutting    C) Saws: Gluing    D) Screws: Turning
    Ans: B
10. Dislike: Repulsion
A) Dream: Sleep    B) Steal: Crime    C) Reputation: Behavior    D) Intelligence: Wit
 Ans: D
Directions 11-12: In each of the following questions, a sentence has been given in Active (or passive) voice. Out of the four alternatives suggested select the one which best express the same sentence in Passive (or Active) Voice.
11. His pocket has been picked.
    A) They have his pocket picked
    B) Picking has been done to his pocket
    C) Picked has been his pocket
    D) Someone has picked his pocket.
    Ans: D
12. Someone gave her a bull dog.
    A) She was given a bull dog.
    B) a bull dog was given to her
    C) She has been given a bull dog
    D) She is being given a bull dog by someone
    Ans: B
Directions 13-15: Pick out the most effective word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete
13. He succeeded in getting possession..............his land after a long court case
     A) For    B) to    C) of    D) with    E) against
    Ans: C
14. Now a day Rajani is .............busy to take care of her health.
     A) Very    B) too    C) so    D) extremely
     Ans: B
15. Had the police not reached there in time the bandits him
     A) Did have killed    B) will have killed    C) would kill    D) would have killed
    Ans: D

Popular Posts